Ušetřit 1 300 korun? Navíc teď před Vánoci? Ideální! Hypoteční banka svým klientům nově nabízí, že za ně podá Zástavní smlouvu k nemovitosti na katastrální úřad. Klient tak ušetří 1 300 korun.

Žádáte o hypoteční úvěrÚvěr, jehož splacení je zajištěno zástavním právem k nemovitosti. Jako zástava se obvykle využívá financovaná nemovitost, ale lze ručit i jiným objektem. Existují dva typy hypotečních úvěrů. Účelová hypotéka, která je určená na financování nemovitosti a neúčelová hypotéka (tzv. americká hypotéka), kdy lze úvěr použít na financování čehokoliv. a máte v ruce zástavní smlouvu. Za normálních okolností by vaše cesta vedla na katastrální úřad, kde by po vás úředníci chtěli poplatek 1 000 korun. S Hypoteční bankou vás nic takového nečeká. Namísto katastru je potřeba zajít jen na nejbližší CzechPoint. „Tady klient požádá o ověření všech podpisů obsažených na jednom vyhotovení zástavní smlouvy a o její převedení do digitální podoby neboli o takzvanou autorizovanou konverzi. A následně pak ještě o zaslání tzv. šatního lístku, tedy informace o uložení Zástavní smlouvy v Úschovně, do datové schránky Hypoteční banky,“ vysvětluje tisková mluvčí Hypoteční banky Andrea Vokálová.

Vše ostatní pak vyřídí Hypoteční banka zdarma, což znamená další úsporu 300 korun. „K zástavní smlouvě v digitální podobě připojíme návrh na vklad zástavního práva a dohromady odešleme na příslušný katastrální úřad,“ dodává Vokálová. Zápisem na katastru tak bude splněna podmínka pro čerpání už schváleného hypotečního úvěru.

Poskytování nové služby není nijak časově omezeno.

Datum: 22.11.2017 14:44:00